Our virtual tour

Upptäck livekameror i runtom i världen!
arlanda

Bästa sättet att resa från Arlanda till Stockholm

När du kommer hem från en fantastisk resa där du sett Niagarafallen på nära håll eller simmat med hajar så kan det kännas snopet att ingen väntar på dig på Arlanda. Har de ingen app att följa flyg med? Nu finns det ju flera olika sätt att ta sig från Arlanda till Stockholm. Jättebra när ditt flyg försenats så att det kom in mitt i natten.

Vilken metod du väljer beroende på hur snabbt du vill komma fram. Tåg, taxi, buss eller kanske hyra en bil. Vilket alternativ är egentligen snabbast och bäst?

Arlanda är den största flygplatsen i Sverige

Arlanda är Sveriges största flygplats med över 27 miljoner passagerare per år. Flygplatsen ligger cirka 40 kilometer norr om Stockholm och är en av Europas mest trafikerade flygplatser. Arlanda har två terminaler, Terminal 5 och Terminal 2, som tillsammans har plats för tusentals passagerare.

Flygplatsen är en av de mest effektiva i Europa med en genomsnittlig ankomsttid på bara 13 minuter. Arlanda är också känd för sin vackra arkitektur och sina trevliga restauranger och caféer. Inte så konstigt att folk tycker om att resa via denna flygplats.

Res snabbt mellan Arlanda och Stockholm City

Det är enkelt och bekvämt att resa mellan Arlanda och Stockholm City med Arlanda Express. Tåget går non-stop mellan Arlanda flygplats och Stockholm Centralstation, och det tar bara 20 minuter att komma fram. Det här är det snabbaste sättet att ta sig från arlanda till stockholm, och det är dessutom mycket prisvärt.

En enkelbiljett kostar endast 299 kronor, och du kan även köpa biljetter för flera personer eller för hela familjen. Arlanda Express erbjuder dessutom rabatterade biljetter för barn under 16 år, studenter och seniorer. Så för snabbast väg till den kungliga huvudstaden för ett pris du kan acceptera tar du Arlanda express.

Andra alternativ för resor från Arlanda till Stockholm

Det finns flera andra olika alternativ för att ta sig från Arlanda till Stockholm. Trots att dessa inte är lika snabba som Arlanda Express kan det vara bra att ha andra alternativ i bakfickan då du kommer fram. Du kan ta taxi, buss eller hyra en bil.

Taxi är dyrare än de andra alternativen men kan vara en bra idé om du inte har någon som skjutsar dig. Eller om det blev en försening som ledde till att den som skulle hämta inte längre kan göra det. Att hyra bil kan vara ett utmärkt alternativ om du vill passa på att resa runt lite när du är på besök i Stockholm. Hyrbil går ju också snabbt om du ska till en adress som inte ligger nära buss- eller tågstation.

gamla stan

Njut av din tid i Stockholm

Stockholm är en av de mest besökta städerna i Europa och det är inte svårt att förstå varför. Staden har något för alla. Detta oavsett ålder eller intresse. Om du gillar shopping finns det flera stora köpcentrum. Det finns också många små butiker med unikt innehåll.

Stockholm har ett rikt kulturutbud med teatrar, operor och museer. Njut av en promenad längs de mysiga gamla stadskvarteren eller ta en båttur på Mälaren. Fast tänk på att regler för trafik i Gamla stan är lite knepiga. Här kan det vara bättre att välja tåg eller taxi från Arlanda.

Livekameror